Wat is een taxi?

Taxi Voorburg

De taxi bestaat uit drie delen: de naam van de passagier, de bestemming van de passagier, en een “tussenliggend” cijfer tussen passagier en bestemming, dat het resterende deel van de rit aangeeft. Het geheel meet samen ongeveer 125 mm. De drie delen kunnen niet afzonderlijk worden gefotografeerd; een foto is van de drie delen in hun geheel. De drie Beveiligingsboeiers gebruiken afzonderlijke letters en cijfers om elk deel te identificeren. Om te voorkomen dat mensen namaakmeters fabriceren, worden bij sommige zelfs extra veiligheidslabels bijgeleverd.

Ook al kent de taxi de juiste routes om zijn (of haar) passagier te bereiken, en kan hij de meest kosteneffectieve manier plannen om dat te doen met de taxi, in bepaalde situaties is het onvermijdelijk dat een chauffeur op een onverwacht probleem stuit. Een kettingzaag, bijvoorbeeld, is in de eerste plaats ontworpen om zeer korte, beboste delen van stedelijke gazons en parkwegen te zagen, en is niet bedoeld voor dichtbegroeide beboste gebieden. Een bestuurder van een kettingzaag heeft voldoende tijd nodig om de last aan te passen, en deze te verplaatsen uit gebieden waar het riskant is om van dichtbij te werken (wat veel struikgewas van bomen en draden omvat), en de zaag moet groot genoeg zijn om de enorme omvang van de uitgespreide lasten aan te kunnen, en ze tijdig te verplaatsen zonder bomen en draden om te stoten. Daarom zal een bestuurder van een kettingzaag veel tijd besteden aan afstellen en weinig afstellen, voordat de klus geklaard is. Het is niet te vergelijken met de manier waarop een fietser werkt, wanneer de fietser altijd in beweging is, zich aanpassend aan verschillende situaties, en doelen.

Ook een autotransporteur werkt met zijn voertuigen op dezelfde basis in termen van flexibiliteit en veiligheid. Met dit soort voertuigen worden personen en grote goederen over lange afstanden vervoerd. Aangezien er nog zoveel onbekend is over het vervoer met dit soort voertuigen, en aangezien de bestuurder van een voertuig niet goed bekend is met de af te leggen routes, kunnen sommige voertuigen de bestuurder in de kou laten staan wanneer het nacht wordt. Autotransport kan zeer complex zijn als er problemen zijn tussen de motor en de plaats van levering, en de af te leggen afstand. Het is onmogelijk voor een boomknuffelaar om elk voertuig te inspecteren om er zeker van te zijn dat geen van hen transportschade heeft die voor gevaarlijke vervoerssituaties kan zorgen. Het is duidelijk dat een boomknuffelaar het transport van auto’s uit de eerste hand zal moeten meemaken om eventuele schade te constateren, en zich dan zal moeten opstellen als de “bomen” die de verdere ontwikkelingen correct zullen waarnemen en ervoor zullen zorgen dat er op de juiste manier wordt ingegrepen. Op dezelfde manier weet een fietser dat hij weliswaar zo veilig mogelijk wil rijden, maar dat een slecht onderhouden voertuig, afkomstig van een lekke lekke leiding, zijn inspanningen om veilig te rijden en de veiligheid te waarborgen zal verminderen.

Vanwege de voortdurende aandacht voor fietsveiligheid en milieuoverwegingen is de aandacht voor lichter wordende vuurtorens blijven toenemen. Er is wetgeving aangenomen om het maximumgewicht van ladingen die veilig door een voertuig kunnen worden vervoerd, verder te beperken. Op grond van deze wetgeving moet elk voertuig dat New York City binnenkomt, een verplichte controle achteraf ondergaan. Volgens de “Theuto Law” moet de veiligheidsuitrusting in orde zijn. Waar “Theuto Law” verwijst naar wetgeving, verwijst het naar de vereisten op grond waarvan een retrofit-inspectie moet worden uitgevoerd. De boomknuffelaars moeten ervoor zorgen dat alle verlichtingsapparatuur, waaronder reflecterende statuten, waarschuwingslichten en andere werkingslampen die aan de voet van de boom zijn ge├»nstalleerd, naar behoren functioneren.

Om na te gaan of alle straat- en groenverlichting aan de voet van een boom goed werkt, moet een fietser, bestuurder of passagier, gebruik maken van de wegen en straten die worden verlicht. Indien voor de Tree LightingOption wordt gekozen, is dit slechts een onderdeel van de dienstverlening. De Tree Lighting Option kan worden ingepland voor installatie door een Equipment Mechanic die ervaring heeft met de beste opties voor de Retrofit van legendarische apparatuur, op een regelmatige basis. Bovendien moet de Tree LightingOption, voorafgaand aan de keuze van de apparatuur, ook worden beoordeeld door de ingenieurs van de straten en parkeerterreinen en door het Department of Transportation. Als de vereiste apparatuur voor de locatie is gepland, zal deze worden voorbereid en geïnstalleerd tijdens geplande boom-uur inspecties, stadsbrede boomclearing, of in het Tree Lighting Replacement Permit Transfer Program (TRSPWario) als dat nodig kan zijn.