Hoe kiest u een lakbeschermingsfolie

Steenslagfolie

 

 

 

Fabrikanten van fijnere kwasten begonnen in het begin van de jaren 90 met steenslagfolie te experimenteren. Aanvankelijk zochten zij naar manieren om het verfoppervlak te beschermen en het loodgehalte te verminderen, in plaats van naar producten op basis van urethaan die een niet-opulente afwerking zouden achterlaten.

Early film belooft geweldige resultaten met minder moeite en inspanning. De nieuwste technologieën, in tegenstelling tot de oude, maken het mogelijk de folie op het oppervlak aan te brengen in hoogglanzende glazuren uit één stuk met een minimale hoeveelheid voorbereiding en slijpwerk. Deze nieuwe folies zijn UV-beschermd, wat betekent dat de bescherming kan worden overgebracht op het lakoppervlak en dus jaren bescherming biedt.

Wanneer de film wordt toegepast wordt het verzegeld aan het voertuig creërend een duurzame, optisch duidelijke beschermde deklaag. De film wordt gebakken op in een oxydatiecel en geconditioneerd. Dan wordt de film verwijderd in medium golf handen en opgepoetst tot hoogglans. Er zijn twee manieren om de film aan te brengen, natte of droge toepassing.

Droge toepassing is door het aanbrengen van de folie in een auto matte. De fabrikant zal de film bakken gedurende de tijd die nodig is om volledig uit te harden. Het gehele applicatieproces wordt voltooid met lage temperaturen die de vlotte overgang van de film naar het oppervlak tot stand brengen en elk borrelen of mat worden van het verfoppervlak vermijden.

Nat aanbrengen gebeurt via de verwijderbare afplaktape wanneer de lak van het voertuig nog nat is. Het aanbrengen gebeurt met de rakel. De autolak wordt aangebracht en bedekt. Het afplakband wordt verwijderd en de verf wordt op de toplaag aangebracht op een soortgelijke manier als bij vele auto metallic lakken.

De bescherming van de bieder is een zeer belangrijk kenmerk bij de keuze van een lakbeschermingsfolie. Deze folie is niet ontworpen om te worden verwijderd. Als de bieder zijn wijzigingen tijdens de veiling tekent, zitten beide delen van de folie, de toplaag en de natte applicatie, vast tussen de onderlegger en het voertuig. Dit is het enige geval waarin het verwijderen van de folie vereist is.

rome en blanke laklagen worden doorgaans behandeld met 3M Special Edition adaptieve lakbeschermingsfilm. Deze blanke lakfilm bestaat uit een microcylinderpatroon met eenAcoustical Reflection System. De film wordt aangebracht op de blanke laklaag met de buitenste oppervlakkenCarb Metal(TM) enultrastate vinyl. De folie wordt aangebracht op het bovenste gedeelte van de blanke laklaag.

Afhankelijk van de plaats waar u het bod uitbrengt, kunt u met een van deze extra diensten te maken krijgen.

Globaal, zou de verfbeschermingsfilm in kwestie tot 80% van de reparaties moeten behandelen die op uw voertuigen voorkomen. Langdurige perioden waarin de bescherming wordt toegestaan om te plaatsen zullen omgekeerd de levensduur van de bescherming beïnvloeden wanneer het uiteindelijk uit dienst wordt verwijderd.

lees meer:

Anti steenslag folie (new)

 

Auto wrappen Amsterdam