Hoe kent u uw ophanging?

Verlengde achterbrug

 

 

 

 

Defecten aan dit artikel zijn onder meer een slechte plaatsing in het ophangingssysteem van het voertuig, schakels die aan de dwarsstang zijn bevestigd en verkeerdeacs (hofnaald en schubben).

Verlengde achterbruggen (Mx). Dit type achterbrug omvat de verlengde lengte van de gemeenschappelijke arm, verlengde draaipunten en heeft een lager gedeelte dat het mogelijk maakt het wiel weg te draaien van het midden van de verlengstuk.

U-bouten. U-bouten zijn versterkte gekoppelde ophangingen. Ze zijn te vinden op verlengde of off-road gemonteerde fietsen. Ze zijn gemaakt van staal met een superhoge treksterkte en hebben het interne scharnierontwerp van een u-verbinding.

W-gat. Ausveersystemen die gebruik maken van een schroefsysteem voor bewegingscontrole. Zij zijn onstabiel omdat zij steunen op een stationair draaipunt.

S-Gat. Het S-gat is onstabiel omdat het afhankelijk is van twee of meer verbindingsstukken om de ophanging te ondersteunen. Het ontwerp wordt een Shoulder Harmonic genoemd, die de ruimte tussen de bovenste en onderste helften van de U-verbinding inneemt. Ze kunnen worden ingeslagen, gerond of op lengte gezaagd. Veelvuldig gebruik heeft geleid tot scheuren in de verbindingen of de onderste helften.

L-schacht. De L-as is ontworpen rond een plat stuk metaal. De bedoeling van dit stuk is te fungeren als een scharnierpunt wanneer de ophanging wordt aangezwengeld. Hij is iets hoger dan de gemonteerde achterbrug. L-shaft Shoulder Harmonic blijft in de draaipositie als de ophanging wordt gekrukt. Hierdoor kunnen snel aanpassingen worden gemaakt.

EMA(TM). Deze eenheid wordt met bouten aan het chassis bevestigd. Het heeft aluminium steunen en vermindert het gewicht drastisch.

G-ARM. De G-armen, een complexe eenheid, corrigeert bewegingen van de achterwielophanging. Ze maken gebruik van magneto-rheologische dempers.

G-SLiding. Wanneer de ophanging is geïnstalleerd, zijn er sliders om de wielen te draaien. Deze kan worden aangepast aan de prestaties van het voertuig en de omgeving.

Dus, hoe weet je dat je ophanging in slechte staat is en moet worden vervangen? U heeft professionele reparatiediensten nodig en het zou onder uw garantie moeten vallen. Neem contact op met uw verkoper of een reparatiewerkplaats die bekend is met botsingen. Vertel de verkoper dat u diensten wilt hebben voor zaken als een uitlijning, remmen, transmissie, uitlijning, enzovoort. Als u een gebruikte vrachtwagen of een ander gebruikt voertuig koopt, moet u aandringen op een historierapport. U kunt gebruik maken van een van de bedrijven die hen of regelen voor hen zelf. U wilt ervoor zorgen dat u niet het kopen van een citroen wanneer u overweegt het vervangen van uw schorsing. Citroen wetten hebben geen betrekking op schade nadat een voertuig is van de weg. De meeste staten hebben bepalingen die citroen voertuigen te dekken, maar de citroen wetten kunnen soms tegenstrijdig zijn. Hybride voertuigen, zoals uw truck, zijn in het bijzonder onderworpen aan citroen wetten. Voordat u uw truck op de markt brengt, moet u controleren of u wordt beschermd door de citroenwetgeving van uw staat.

Door ijverig te werk te gaan en uw vrachtwagen zorgvuldig te onderzoeken, kunt u dure reparaties vermijden en ervoor zorgen dat de vrachtwagen langer meegaat. Uw inspanningen zullen de moeite waard zijn als u geld bespaart en spijt voorkomt.

lees meer: