Een betaalbare wasstraat vinden

mechanic controlling lacquer in car workshop - autolak stockfoto's en -beelden

Het vinden van een betaalbare wasstraat kan moeilijk zijn. Overweeg om uw dagelijkse woon-werkverkeer van 5 tot 10 minuten op een schone autospons te doen. Er zijn veel variabele sponzen en zelfs sommige zepen en reinigingsmiddelen die de lak tijdens het transport zullen strippen.

De spons spoelt het vuil niet weg, maar tilt het gewoon van het oppervlak en houdt het in suspensie om het vuil voorzichtig te 'schrobben' en op te tillen. Er is een niet-vette oplossing om uw auto schoon te maken – een autoshampoo van goede kwaliteit. De sterke basis en zuurgraad vernietigt al het vuil dat zich rond de auto afwerpt en dat in zijn kielzog achterblijft, zal de lak beschadigen.

Shampoo van goede kwaliteit reinigt uw auto niet alleen beter, maar beschermt deze ook tegen de UV-stralen van de zon en zal een verschil blijken te zijn, aangezien het vuil het oppervlak van uw lak niet zal aantasten en zo lang zal aantasten. De sterke wortels zijn ontworpen om het vuil in suspensie te houden, waardoor een zachte schrobbeweging ontstaat die het vuil snel verwijdert. De shampoo heeft ook een verbeterd vermogen om door te dringen in de kleine spleten in uw lak die door hoogwaardige polymeren worden bevorderd.

Niemand houdt van de netheid of glans die afkomstig is van een gebruikte spons of microvezeldoek. Afhankelijk van de materialen die u hebt gebruikt om uw auto schoon te maken, kunnen er ongewenste elementen en producten op het oppervlak achterblijven die de corrosie van de lak versnellen. Als u alles eraf haalt, ziet u hoe eenvoudig het is om uw auto schoon te houden. Het vereist slechts een beetje extra zorg om ervoor te zorgen dat uw auto schoon en beschermd blijft.

Grote zorg loont wanneer u uw auto komt vervangen of repareren. Er is die optie van een 'zachte' wasbeurt – maar hoe gemakkelijk is dat? De waarheid is dat je niet zo voorzichtig zult zijn met een uitgewassen auto.

Uw wasapparatuur moet net zo schoon en vrij van corrosie worden gehouden als u zelf bent. Het gebruik van een emmer en zeep die speciaal voor auto's is gemaakt, of afwasmiddel wordt aanbevolen. Gebruik kort een tuinslang om ophoping van vuil te helpen verwijderen. Plaats zeep en emmers, de ene met water en de andere met zeepsop. Wassen van boven en van onderen maakt gebruik van de zeep die is ontworpen voor vloeistoffen. Gebruik geen huishoudelijke schoonmaakmiddelen, omdat deze de lak strippen en afsponzen, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor de elementen.

Voor een auto die veel off-road rijdt of veel harde klappen heeft gehad, is een krachtige wasbeurt met water een must. Het is niet nodig om water te verspillen aan een auto die veel heeft gereisd. Als de zeep opdroogt, trekt deze samen en neemt de glans van de lak aan. Het gebruik van een autowasslang (ongeveer 6 inch) reinigt opnieuw de bovenste laag vuil, maar zonder de lak zelf te krassen. De wasstraat loopt door de auto en blijft een directe route naar het waswater via de sproeikop.

Stap 5: Het eigenlijke wassen begint. Gebruik een grote emmer schoon water. Controleer of je zeepemmer tot de rand gevuld is. Spoel af met een grote spons. Was in rechte lijnen en nooit in cirkelvormige bewegingen. Nadat een sectie is gewassen, wordt deze met de emmer afgespoeld. Nadat het laatste paneel is gewassen, is het klaar voor de droogfase. Het drogen wordt voltooid door de auto af te spuiten. Hogedrukwaterdrogers hebben de voorkeur om de lak niet te krassen. Als u veel water schoonmaakt, kunt u het extra water eruit zuigen.

Stap 6: Nadat de zeep helemaal is opgebruikt, worden de emmer en de spons uitgespoeld. Daarna worden ze schoongemaakt en wordt er een nieuwe washandschoen gebruikt. De nieuwe handschoen wordt gebruikt bij de eerste wasbeurt en daarna wordt de hele auto afgespoeld. Ook dit passeert de sproeikop.

Stap 6: De tweede pas is veel schoner en krachtiger. Spuit de auto af met een tuinslang en de wasemmer wordt omgespoeld. Het water is nog warm van het hete water in de emmer dus dit gaat langs de sproeikop. Zodra dit is voltooid, wordt het drogen voltooid door de handdoeken op te vouwen en in de droger te plaatsen. Het drogen duurt een paar minuten, maar op dit punt is de auto grotendeels klaar.

Stap 7: De derde en laatste doorgang van de autowasinstallatie. De motor is nu afgedekt en ongeveer 20 minuten gelaten om af te koelen. Het drogen duurt ongeveer even lang als het wassen. De binnenkant is nu klaar om te waxen.

Stap 8: Het waxen is een finishing en zeer belangrijke stap. De was wordt gebruikt om de gepolijste oppervlakken van het voertuig te bedekken. Het is een sealer die kleine krassen of verfschilfers bedekt die het algehele uiterlijk van het voertuig zouden veranderen. Doorloop het hele proces met een tandenborstel, vooral op de plekken waar de verf slechts licht bekrast is. Het hele proces kan weer worden afgerond met een polijstpad.