De Taxichauffeur

Taxi naar Delft

De taximeter biedt billijkheid tussen ritprijs en tijd. De passagier heeft de mogelijkheid om op elk moment op de meter te stappen en kan ook voorkomen dat hij aan het eind van zijn rit het volle tarief moet betalen als hij de meter niet gebruikt. Zodra de meter een volle rit registreert, krijgt de passagier onmiddellijk een volle rit en vice versa. De passagier kan er ook voor kiezen het volle tarief te betalen voor vertrek en ook voor het bereiken van de bestemming om een vervanger te nemen. De taxibedrijven houden normaal personeel op de uitkijk om te zorgen voor de verzoeken van de passagiers.

Cabines zijn bedrijfsauto’s, gewoonlijk uitgerust met een motor met dubbele besturing, airconditioning en uitgerust om iemand naar zijn bestemming te vervoeren. Een passagier beslist afhankelijk van zijn gebruik over het aantal passagiers, rekening houdend met relevante omstandigheden zoals familieleden en persoonlijke bagage.

De passagier slaapt meestal op de vloer van een taxi, terwijl de chauffeur en soms het baliepersoneel vaste diensten hebben en van tevoren aan de reis beginnen. Taxi’s zijn meestal uitgerust met verwarming en airconditioning. Het tarief ex Openbaarmaking Het gemiddelde tarief varieert naar gelang van de afstand, de geïntegreerde voorzieningen en de aangeboden diensten. De taxichauffeur houdt zich vooral bezig met sturen, noodremmen, gas geven, parkeren en bochtige wegen. De passagier daarentegen heeft vaste bestemmingen. Deze laatste varieert ook naar gelang van de intensiteit van zijn bestemming en het comfortniveau.

Betaling via kredietkaart De passagier betaalt ook via een kredietkaart, met een door het bedrijf geïnstalleerde antecedentencontrole. Het is gemakkelijker om de betaling te voldoen in het geval van kleine bedragen.

roepend om aalmoezen De klant houdt de tel bij De taxiklant en zijn passagier moeten voor elkaar zorgen. De meeste taxibedrijven hebben frisdrank en voedsel beschikbaar. Zij houden ook goed bijgehouden lijsten bij van bestemmingen en diensten aan vriendelijke goden.

Het besturen van de taxi De taxichauffeur wil in de eerste plaats een goede indruk maken. Hij wil niet beschuldigd worden van poging tot het drinken van het bloed van jonge jongens op weg naar kantoor of een van de andere ongelukkige incidenten die de toespraken van veel anderszins goede artiesten hebben geruïneerd. De taxichauffeur moet attent en beleefd zijn. Hij wil geen deel uitmaken van een ongeval, maar verkiest veilig thuis te komen door een kalme houding en een correcte houding aan te nemen. De taxichauffeur moet betrouwbaar zijn.

het ontvangen van de opdracht Of hij nu stopt bij een restaurant, zijn kantoor of zijn huis, de taxichauffeur moet de bevoegdheid hebben om zijn voertuig te brengen waar het heen moet. De innovaties van het taxibedrijf en de chauffeur zijn dan ook uitsluitend ontwikkeld om elke verwarring weg te nemen en de levensstijl van de passagier te verhogen.

intake de baan Zij positioneren zich als Veelzijdigheid tussen verschillende soorten klanten. De dubbele bediening wordt erkend door flexibele arbeidskrachten De taxichauffeur moet in staat zijn om van deze naar andere plaatsen consequent en beetje bij beetje. De occasionele ritprijs zou hen niet in de problemen brengen omdat dit noodgevallen zijn die door de taxichauffeurs worden voorbereid. Maar wanneer een vaste klant en dus de chauffeur zou aarzelen naar een bepaalde bestemming, dan zou het taxibedrijf als monteur worden ingeschakeld. Dit gebeurt misschien niet zo gemakkelijk als men zich herinnert.

benaderen Het eerste wat een chauffeur moet weten is hoe hij moet rijden. Er zijn veel verschillende stijlen. Elk heeft zijn eigen doel. aka het besturen van een voertuig

De taxidienst is door de jaren heen ingrijpend veranderd. De evolutie van gele taxi’s naar zwarte taxi’s is een duidelijke indicator van de transformatie.