De Taxi Meter

Taxibedrijf Tiel

De taximeter, ofschoon een nauwkeurig instrument, is slechts een mechanisch apparaat, dat niets mogelijk maakt. In tegenstelling hiermee kan van de taxi, hoewel manueel bediend zonder veiligheidsvoorzieningen zoals luchtremmen, niet gezegd worden dat hij defect of gebrekkig is, aangezien het praktisch een kwestie van mening is tussen moderne taxi’s en die oudere, die niet de moderne metallurgie bezitten. Taxi’s die in de afgelopen twintig jaar zijn gebouwd, zijn gebouwd om lang mee te gaan in tegenstelling tot de nieuwe metallurgie die in de meeste metallurgie-balansmotoren is geïnstalleerd.

Taxi’s zijn diensten tussen twee personen, waarbij één persoon de taxi oproept en de chauffeur betaalt. De chauffeur neemt de oproep aan en neemt contact op met de passagier. De oudere taxi’s hebben een rood licht geïntegreerd in de achterkant van de voorruit, die echter meer aanrekenen dan de moderne taxi’s, de reden hiervoor is dat ze per rit meer mensen en bagage in de taxi’s laden. De passagier betaalt de chauffeur op basis van de bestemming.

Taxi’s, hoewel goedkoper dan de taximarkt, zijn niet zo handig in het gebruik . De oudere taxi’s waren ontworpen om een parkeerplaats te vinden. Nu, de typische taxi die je ziet heeft gemakkelijk opklapbare zetels die meer kosten dan de gemiddelde zitplaatsen in een mini-van. De nieuwere taxi’s hebben vaste stoelen die minder dan de helft van de prijs van de oudere taxi’s kosten.

De nieuwe stijl van een dubbele bus heeft een groot enkel raam, waardoor het gemakkelijker en comfortabeler is om in te rijden dan oudere taxi’s. Het is beter om een taxi te nemen op de luchthaven of bij hotels. Taxi prijzen en diensten variëren in elk gebied en regio. De vaste prijs taxichauffeur kost over het algemeen hoger dan de marktprijs Kleinere steden kunnen een vaste prijs taxidienst, maar concurrerende prijzen door middel van tarieven zou beter zijn in kleinere steden. De vaste prijzen in grotere steden zijn onnodig omdat de markt zo concurrerend is en de prijzen dagelijks kunnen veranderen

De regering wil de oudere taxi’s vervangen door nieuwere met een “congestieheffing” die in grotere steden vijf cent per mijl bedraagt. Alleen in de grote steden zult u taxi’s aantreffen die vaste prijzen hanteren waardoor de berijder beperkt wordt in zijn mogelijkheden om van de ene plaats naar de andere te gaan tegen een vast tarief.

De congestieheffing is een vast tarief per mijl op basis van congestie, weersomstandigheden, tijdstip van de dag en andere factoren. De berijder zal met deze factoren moeten spelen om de vaste prijs te berekenen

De nieuwere stijl taxi’s hebben wasplaatsen, koude opslag en entertainment gebieden. Sommige nieuwere modellen hebben zelfs automatische temperatuurregeling.

Moderne wagenparkbeheerders beseffen dat vliegen met de gele-wagon voordeliger kan zijn dan wachten op een taxi, vooral wanneer men voor onbepaalde tijd in een stad verblijft. De vaste tarieven, het gemak en de dienstregelingen van deze moderne taxi’s maken het reizen een stuk gemakkelijker en eenvoudiger. Er is geen noodzaak om te gaan met onaangename chauffeurs en verwarrende systemen.