De geschiedenis van de scooter

Scooter kopen Apeldoorn

Toen scootermonteurs in 1665 met de eerste pogingen kwamen om een efficiënt tweewielig voertuig te maken, gebruikten zij brugwagens als model. In 1967 kreeg de Italiaanse uitvinder Ugours da Cunha een tegenslag te verwerken in zijn zoektocht naar een buizensysteem dat voldoende beweging mogelijk zou maken tussen de wielen en de carrosserie van de auto. Hij hield een model scooter omhoog waarvan de wielen waren verbonden met de zijkanten van de carrosserie van de auto.

In die tijd waren slechts enkele autofabrikanten bereid dergelijke compacte tweewielers te vervaardigen en niemand leek het gezonde verstand te hebben om te zien wat de uitkomst zou zijn.

In 1972 bracht een van Ferrari’s rivalen het tweede model van de oorspronkelijke pumper-stijl scooter uit. Het model was voorzien van een motor die was ontworpen door veteranen uit de Formule 1-racerij, specialisten in het produceren van race- en high-performance motoren.

schommelend tussen 22 en 31 pk, de eerste motor goed voor een toenmalige opvallende 50 mijl per uur en vervolgens 70 mijl per uur, het bereiken van snelheden van 100 mijl per uur. Hoewel de scooter zelf was afgestemd op deze hogere snelheden, was het rijgedrag geenszins wat je als “handig” zou kunnen beschouwen.

Alleen het topsegment van de markt was uitgerust met airconditioning, en de daarvoor gebruikte accu was verborgen onder de vloer. Eén jaar gratis opladen was alles wat nodig was om van deze scooter een batterijaangedreven voertuig te maken. Tegenwoordig zijn extra opties onder meer een noodontsteking, oplaadmogelijkheid, in hoogte verstelbare vering en antiblokkeerremsysteem.

Tweede Generatie

Scooters en andere tweewielers waren niet langer een nieuwigheid, en ze waren niet meer zo geografisch beperkt. Het toepassingsgebied van het model scooter breidde zich uit tot alles van go-karts (toen minivrachtwagens genoemd) tot de grootte van de Rhode Island forensenwagen.

Een grote verandering in het begin van de jaren ’80 bracht paardenkracht in de mix. Art Spinella werd de “Motorolla Man” met de introductie van de eerste V-8 motor in de Verenigde Staten. Deze pk-machine kreeg de bijnaam “Shark” en haalde de cover van het tijdschrift Monster. Vormen en gedaantes deden hun intrede in de scooterscene. Scooters waren er in vele smaken, beginnend met de opdringerige, koperen peddel van toen en eindigend met de spinners die we in de vroege jaren 80 leerden kennen. Het motorvermogen was ook van de partij, volgens de geruchten variërend van 40 tot 128 pk.

Een “Valve Triping System” was inbegrepen om de motor toe te staan langer te werken tussen kleppenbanen. Er werden duurzame drievoudige carburateurs met vijf en twee cilinders gebruikt, gekoppeld aan twee- of viertakt viercilindermotoren. Ook werd een nieuw S-frame geïntroduceerd, met een grotere sterkte en een langere wielbasis. In de jaren 80 kwamen V-6 modellen beschikbaar, die doorgingen tot de ontstekingsvergrendelingsperiode in het midden van de jaren 80. Tenslotte kwam er een nieuw S-frame, de “Pre-ifier”, met 40 pk meer! Uit en aankomend!

Discussie: Eén woord vat samen waar de Scooter en zijn aankomende concurrenten voor staan: Plezier! Dat klopt, en Fun heeft geen ouder (en heeft ook niet echt een ouder!) Dat is mijn slogan voor uw Scooter!