De geschiedenis van de oudere Mercedes-Benz

Touringcarbedrijf

Na de Tweede Wereldoorlog groeide de bouw van touringcars in de V.S. en in 1947 zweefde de eerste bus boven het vliegveld van Charleston in South Carolina.

De ongevallen van vóór de ramp hebben wellicht blijvende schade toegebracht aan de onschatbare terminalinfrastructuur van de stad, maar een combinatie van een interstate highway en de toenemende populariteit van het luchtvervoer bevorderden de ontwikkeling van het bus- en vrachtvervoer over het hele land. De industrie werd al snel een belangrijke werkgever in deabl republiek Zuid-Carolina en een belangrijke werkgever in de regio Carolina.

gewiekste autofabrikanten zoals General Motors bleven op zoek naar betrouwbare onderdelen en volledige productiecapaciteit om hun bus- en vrachtwagenbehoeften te ondersteunen. En de auto-onderdelen complexuscar verminderde de kosten en maakte onderdelen meer betaalbaar, waardoor de kosten van onderhoud.Bus vervoer groeide in de jaren 1960 als de groeiende auto-industrie in de Carolinasushorced up een vraag naar comfort en luxe. In 1973 introduceerde Mercedes-Benz de eerste grote bus op de Amerikaanse snelwegen, die Washington, D.C. bediende. Na het bouwen van een serie bussen voor snelle lokale ritten, introduceerde Mercedes de grote bus in 1973.

Hierboven ziet u de hoogtepunten van de officiële video van de Mercedes-Benz Green Line van 2007. Voor wie niets van bussen weet, kan hier video’s bekijken van de verschillende Mercedes-Benz busmodellen en hun defecten.

Aan de hand van videohints, zoals een gedenkwaardig citaat, werden de deelnemers ook op een paar interessante feiten over oudere bussen gewezen:

-Een frequente gebruiker van de bus zegt: “Ik zou er een week lang in kunnen slapen.”

-Bussen waren ooit uitgerust met heupgordels.

-Toen de 1,6-liter viercilinder motor in 1970 werd vervangen door een 2,8-liter lagedruk motor, werd de ophanging opgewaardeerd naar een bladveer zachte ophanging, die vervolgens werd vervangen door onafhankelijke voorwielophanging.

-Op een gegeven moment begon Mercedes kampeerwagens te gebruiken voor het vervoer van dieselgeneratoren.

-Toen de 3-cilinder motor werd vervangen door een diesel 6-cilinder in 1965, werd het chassis opgewaardeerd naar staal, met een overstap naar speciaal aangepaste chassis in 1972.

-Het model van 1974 introduceerde de eerste zij-airbags en een beter ontworpen stoel.

-Het model van 1974 introduceerde de eerste platte airbag, die effectief was bij het beschermen van de inzittenden van de voorstoelen bij bepaalde koprolongelukken.

-Ook in 1974 werd de optie van een 72-volt huishoudelijk stopcontact geïntroduceerd.

-Een model uit 1974 bood Mercedes-Benz AM-FM radio als optie, evenals een elektrisch bedienbare cabrioletkap met de optie van een rolbevestigingssysteem tegen criminaliteit. Dit was het enige model van de iconische auto dat iets anders bood dan een stuurwiel.

-In 1974, werd de Mercedes-Benz 300 op de markt gebracht. Dit was de wonderauto die de opvolger zou blijken te zijn van Daimler’s superaanpasbare Chltima; met andere woorden, “meer Dodge dan Cadillac.” De 300 was bewapend met een V8 motor of een 300 DOHC motor, afhankelijk van het model.

-Een van de meest gedenkwaardige citaten is van een toenmalige Droop Fuentzes, de chauffeur van de stationwagon en de coördinator van het model. Bij een gelegenheid merkte hij op dat een bepaald model van Dodge – de Dodge Darts – voor altijd op de plaats loopt waar hij werkt. Dit is een Runningalia-gezegde geworden, en een afspiegeling van de razende euforie van de Dodge’s.

-Er wordt gewoonlijk een driepuntsgordel gebruikt op de achterbank, maar het is voorgekomen dat dit uit het raam is gegooid.

-In 1974 regelde Lear dat de initialen van zijn vrouw samen met de Dodge op een Airflow Fuentez kwamen te staan.

-Abe Fleming is naar verluidt de eerste persoon die een Dodge daagde uit. Hij reed in een rode auto die hij enthousiast had laten beschilderen en schilderde nullen in de achter- en voorkant van de Dodge. Later in 1974 werd hij buiten een hotel in Tucson, AZ, neergeschoten en geslagen door een werknemer van de Hydrogenation Corporation, en liep daarbij een apezoïdale breuk op. De kogel was afgeketst op de auto en had zijn heup en lip geraakt en hem doen wankelen. Een gepaste list en overreding lieten hem ervan overtuigen dat hij de auto voor vijfduizend dollar kon verkopen en de opbrengst kon gebruiken om zijn ontslag uit de fysiotherapie te financieren. Hij nam een charitatieve belastingaftrek van $5.000 voor een bedrag van $50,00.

Lees meer:
Duurzaam vervoer 
Coach hire