BMW Tuning

automonteur die aan automotor in werktuigkundige garage werkt. reparatieservice. authentieke close-up shot - garage stockfoto's en -beelden

Al het bovenstaande is goed, maar wat als je nog nooit van BMW Tuning hebt gehoord?

BMW Tuning is als een casino, je moet de regels en beroepen kennen voordat je begint.

Toch zijn er veel mensen die geen idee hebben wat BMW tuning is of wat dat zelfs is!

BMW E46 Onderhoud

Voor de E46 (2000-2005)

Laten we, voordat we beginnen, proberen te begrijpen waarom we een olie- en filterverversing voor de E46 zouden moeten uitvoeren. Motorolie voor een E46-motor heeft een API-classificatie (American Petroleum Institute) van 1017. Deze classificatie suggereert dat het de kenmerken van motorolie heeft; het is een oplosmiddel en bevat daarom moleculaire fossiele groepen van koolwaterstoffen en zuurstof.

Bovendien is het een smeermiddel en een koelmiddel. Dit smeermiddel zorgt ervoor dat de bewegende delen soepel kunnen 'lopen'. Smeermiddel zorgt ervoor dat onderdelen soepel en gemakkelijk kunnen bewegen. Het is een goed idee om de olie altijd binnen de aanbevolen tijdsperiode te vervangen (meestal eenmaal per jaar of volgens de aanbevelingen van de gebruikershandleiding).

Waarom zou een olie- en filterverversing zo belangrijk zijn voor een E46-motor? Nogmaals, daar komen we later op terug.

Wanneer u de dop van het oliefilter verwijdert, vindt u waarschijnlijk de kleine, opgeruimde kit erin. Het wordt geleverd met een adapter om aan te sluiten op uw kleine filterbox. schuift op de bovenkant van de filterdoos en klikt op de bodem, die van de bodem is gescheiden door een veerbelaste siliconenkoppeling.

Nadat u de vin hebt geplaatst, schuift u de opvangbak onder het oliefilter. Raadpleeg de handleiding als u niet zeker weet waar u dit kunt vinden. Het is in de buurt van de smeerolie.

door de olie uit het filter en in het peilstokreservoir te pompen, is de oude olie klaar om te worden ververst.

Trek de olievuldop omhoog, giet wat nieuwe olie in de motor en draai aan de hoofdoliehendel om de nieuwe olie te injecteren.

En zorg ervoor dat u de olie zoals gewoonlijk ververst, anders kunt u schade aan uw motor aanrichten. Uw gebruikershandleiding zal hierin voorzien.

Voor de E46 (2005-2010)

De olie-/filterverversing voor de E46 is vrijwel hetzelfde als het beetje extra werk dat we aan de eerdere modellen hebben gedaan.