Banden vervangen

Banden Den bosch

De wetenschap in kwestie is een beetje technisch, maar het is min of meer gezond verstand. Banden werken door spanning en opblazen. De druk die de tractie optimaliseert wordt gehandhaafd bij alle temperaturen, b.v. wanneer de buitentemperatuur 30 graden is en de bandenspanning 120 bar.

Op basis hiervan schatten deskundigen dat een band slechts ongeveer 50 mijl meegaat of misschien 15 minuten. Hieruit kunnen we afleiden dat een bestuurder, zelfs als hij zwaar beladen is, ergens tussen 1 en 3 uur een afstand van 50 mijl kan afleggen. Zelfs als de band versleten is tot voorbij het punt waarop er geen weg meer terug is, kan hij, althans in theorie, worden vervangen. Technisch gezien gaan de banden pas stuk als de temperatuur de bedrijfstemperatuur begint te overschrijden.

Deskundigen zijn het erover eens dat een beperkt snelheidsbereik en de tijd die beschikbaar is om de batterij op te laden factoren zijn die een vroegtijdige vervanging van de band stimuleren. Waar de uitlaatpijptechnologie een fortuin heeft verdiend, is de stimulans om na 2-3 uur op te stijgen, vooral bij extreem koud weer. Wanneer de buitentemperatuur boven de 30 graden komt, wordt de band blootgesteld aan dezelfde overschrijdingen als op een warme zomerdag. De materialen die bij de fabricage van banden worden gebruikt, waaronder staal en stof, evenals de zachte rubbersamenstelling, zijn zeer duurzaam. Ze weerstaan het verouderingsproces en zijn recyclebaar.

De maximale levensduur van een band voor een personenwagen is over het algemeen 2 jaar. Na deze tijd is de band onderhevig aan uitgebreide slijtage. matig gebruik kan in sommige gevallen het profiel van de band veranderen, waardoor het staal verdraait en de slijtage wordt bemoeilijkt. Andere krachten, zoals het nemen van bochten en plotseling remmen, kunnen al heel vroeg in de levensduur van het voertuig een complete vervanging van de band veroorzaken.

Fabrikanten bieden consumenten de mogelijkheid om voor weinig geld banden met een kilometerstand van 40.000 of zelfs 7 jaar te kopen (banden die te weinig op spanning zijn). Aangezien de meeste personenauto’s deze kilometerstand tijdens hun levensduur niet halen, zijn de kosten financieel verantwoord. Het is aan de consument om te beslissen of de levensduur van een band de kosten van frequente bandenvervanging waard is.

Analyse van inflatie en gebruik

Gerenommeerde bandenfabrikanten houden gewoonlijk de gebruiksstatistieken voor een bepaalde band bij om ervoor te zorgen dat ze goed worden gebruikt. De vertegenwoordiger van Bridgestone gaf bijvoorbeeld aan dat 60% van zijn banden wordt gebruikt en vrijwel onmiddellijk wordt ingezet, terwijl 40% langere tijd blijft liggen.

Deze praktijk vanotatie wordt verder belicht door Sumit Chawla, woordvoerder van de Vehicle Production Group bij Continental. Hij gaf aan dat het bedrijf een strategie van werkbelasting volgt die vergelijkbaar is met de strategie die FedEx gebruikt. Hij vervolgde: “We letten op hoe en waar onze banden worden gebruikt. Als veel van onze lading er tegelijkertijd op ligt, is dat een teken dat we het wat meer op de achterwielen moeten leggen.”

De heer Chawla voegde eraan toe dat ze hun banden minimaal om de 630 mijl roteren om een optimaal gebruik te garanderen. Continental’s ontstekingssnelheid is 80 tot 90 mph, wat snel genoeg is om de hoge elongatiesnelheid van het loopvlak (etylb-dochters) te behouden.”