Auto Dealers

Autobedrijf Groot-Ammers

 

 

 

 

 

Vroeger in de geschiedenis van de auto (voordat de autofabrikanten erbij betrokken raakten) hielden de meeste autodealers zich bezig met de aankoop en verkoop van verschillende merken. In de meeste gevallen ging het om een onafhankelijke dealer, die hetzelfde merk onder een ander merk of verschillende merken verkocht. De koper van de auto wist niets over de geschiedenis van de auto.

Met de intrede van het autobedrijf dit ook de primaire methode was waarmee vele autofabrikanten inkomsten genereerden, hadden deze autobedrijven ook een verworven reputatie van autoriteit en respect onder de andere autobedrijven.

Zo begon de transformatie van onafhankelijke, “mom and pop”-achtige dealerships naar de multi-level, mass merchandising reus die we de afgelopen meer dan 90 jaar hebben gekend. Het moderne autobedrijf wordt door velen beschouwd als de ultieme plaats om een auto of vrachtwagen op te halen, compleet met gecertificeerde technici, beschikbare financiering, en deskundige klantenservice. De moderne autohandel biedt ook het breedste scala van nieuwe en gebruikte voertuigen, met auto service en onderhoud personeel klaar om uw vragen te beantwoorden en advies te geven. Met diensten zoals olie verversen, en garantie en reparatie heeft Kan 136 auto diensten handiger en meer gestroomlijnd gemaakt.

Autodealers zijn bedrijfsvriendelijker dan vroeger en begrijpen de behoeften van hun netwerk van dealers en klanten. Om deze dealers te bereiken, zal een dealer u vaak doorverwijzen naar een dienstverlener. Deze dienstverleners kunnen zelf autoserviceproviders zijn of het kunnen bedrijven zijn met een autoserviceafdeling. Automotive services omvatten, maar zijn niet beperkt tot, olie verversen, banden rouleren en remmen en ophanging.

In de aftermarket sluiten autodealers vaak contracten met motor-, transmissie- en andere bedrijven voor diensten en onderdelen naast die welke op de onderdelenlijst staan. Wanneer u een dealership bezoekt, wordt van u verwacht dat u deelneemt aan sociale functies zoals een “club” waar zij u vaak informatie zullen geven over hun auto’s of vrachtwagens, of u informatie zullen geven over hun dienstverleners. Deze automobielclubs of -verenigingen hebben de neiging vrij competitief te zijn en omvatten sancties voor het breken van de reputatie van een team. Lid zijn van zo’n club kan ervoor zorgen dat je meer als een “bondgenoot van de groep” wordt behandeld. De prijzen zijn meestal lager dan die van onafhankelijke winkels en servicestations.

De prijzen van onderdelen zijn de laatste jaren gestegen met de toename van de vraag van de autofabrikanten. De prijzen van gebruikte onderdelen zijn gestegen als gevolg van de prikkels die de autofabrikanten voor hun voertuigen en onderdelen geven. In het algemeen zijn de prijzen op de markt voor gebruikte auto-onderdelen gestegen als gevolg van de onstabiele economie.

De onstabiele economie heeft geleid tot een agressieve auto-industrie, autofinanciering, en uitgebreide toegang van de consument tot autokrediet. De auto-industrie ervaart een “koop nu, betaal later” type syndroom, en klanten moeten klaar zijn om voordeel te halen uit promoties aangeboden door dealers om vandaag een voertuig te kopen.

Autofabrikanten zijn ook het aanbieden van langere verkrijgen handicap programma’s om de financiering tarieven van gehandicapte kopers te stimuleren. De meeste autodealers die tegemoet te komen aan de gehandicapten hebben toegevoegd prikkels zoals gratis of afgeprijsde verzekering, en sommige bieden ook extra garanties. De gewonde autokoper moet altijd op de hoogte blijven van dergelijke gebeurtenissen in de industrie.

lees meer: